top of page

Koen Vanmechelen's column on World Day Against Child Labour

Read the column Koen Vanmechelen wrote on World Day Against Child Labour on the occasion of MIAT's (Museum over Industrie, Arbeid en Textiel) parade against child labour.

(Abstract)

Kinderarbeid is verkeerd. Het is verwerpelijk om een kind voor een habbekrats of zelfs minder uit te buiten als arbeidskracht. De World Day Against Child Labour herinnert er ons elk jaar op 12 juni aan dat kinderarbeid een vloek is die bijna 170 miljoen kinderen ervan weerhoudt om te studeren en te leren, om te groeien en kansen te krijgen. Die dag zal mijn CosmoGolem in Gent de stoet tegen kinderarbeid van het MIAT (Museum over Industrie, Arbeid en Textiel) vervoegen. Als stem voor kinderen die vaak vanaf een gruwelijk jonge leeftijd op plantages en in fabrieken worden tewerkgesteld, in huishoudens en bordelen.

Read the column online;

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170606_02913838/column-onze-kinderen-zijn-cherubijntjes

Recent Posts

Follow Us

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page