top of page
Cosmogolem Connekt bracht in het voorjaar van 2021 honderden jongeren uit verschillende steden samen rond Koen Vanmechelens' Cosmogolem. Het project trachtte de stem van zoveel mogelijk kinderen en tieners te laten horen en getuigde van de nood van jongeren aan verbinding, aan samen dromen en aan hoop voor de toekomst. Nu meer dan ooit.

Via workshops i.s.m. begeesterde artiesten enerzijds en digitale challenges anderzijds, gingen jongeren uit vier steden creatief aan de slag met hun diepste wensen, boodschappen en dromen. "Dream notre stad!" Het project mondde midden mei uit in een heuse Celebration Wave die startte op LABIOMISTA en via Diest en Leuven toekwam in Anderlecht. Hier brachten de Brusselse jongeren een nieuwe vier meter hoge houten reus tot leven.

CosmoGolem Connekt is een MetX productie i.s.m. B-Classic en Studio Koen Vanmechelen. Met steun van de Vlaamse Overheid en een hele resem lokale organisaties.

CClogoweb.jpg
MetX Quetzalcoatl Ateliers_BRASS 03.jpeg

Workshops

Ateliers

Creatieve ateliers voor kinderen 6 - 16 jaar:

Beeldende kunst, theater, poëzie, muziek, dans, video, digital storytelling, ...

MetX Fête de la Musique pic 2 © Iwona Po

Een nieuwe CosmoGolem in Brussel? Dat verdient een 4-daagse 'Celebration Wave' met feestgedruis in Genk, Diest, Leuven en knaldrang in Anderlecht

MetX Quetzalcoatl Ateliers_De Luchtballo

Hoe beleef, droom of verbeeld jij je de stad? Vertel het met een originele tekening, dansmove of muziekdeuntje en daag anderen uit! #DreamNotreStad

MetX Quetzalcoatl  © Rozenn Quéré 47.jpg

partners

Partenaires

Alle partnerorganisaties uit Brussel, Leuven, Diest en Genk

bottom of page