Van Zimbabwe tot Mexico, van Polen tot België: wereldwijd helpen meer dan 40 CosmoGolems kinderen en jongeren hun eigen stem en identiteit te ontwikkelen. Wat begon als een houten kunstwerk van de 17-jarige Koen Vanmechelen, is uitgegroeid tot een wereldwijd symbool van kinderrechten. In 2021 komt de 4 meter hoge houten reus ook de Brusselse ketjes versterken. Hij trekt hiervoor vanuit zijn thuisbasis Genk via Diest en Leuven richting de hoofdstad.

 

In de aanloop naar de officiële inhuldiging in mei, brengt CosmoGolem Connekt zoveel mogelijk kinderen en tieners samen om hun stem te laten horen. Via workshops i.s.m. begeesterde artiesten enerzijds en digitale challenges anderzijds, gaan jongeren uit de vier steden creatief aan de slag met hun diepste wensen, boodschappen en dromen. "Dream notre stad!"

CosmoGolem Connekt is een MetX productie i.s.m. B-Classic en Studio Koen Vanmechelen. Met steun van de Vlaamse Overheid en een hele resem lokale organisaties.

CClogoweb.jpg
MetX Quetzalcoatl Ateliers_BRASS 03.jpeg

Workshops

Ateliers

Creatieve ateliers voor kinderen 6 - 16 jaar:

Beeldende kunst, theater, poëzie, muziek, dans, video, digital storytelling, ...

MetX Fête de la Musique pic 2 © Iwona Po

Een nieuwe CosmoGolem in Brussel? Dat verdient een 4-daagse 'Celebration Wave' met feestgedruis in Genk, Diest, Leuven en knaldrang in Anderlecht

Hoe beleef, droom of verbeeld jij je de stad? Vertel het met een originele tekening, dansmove of muziekdeuntje en daag anderen uit! #DreamNotreStad

partners

Partenaires

Alle partnerorganisaties uit Brussel, Leuven, Diest en Genk